Technical Support Yardım

valkn9797

Registered

reputation_scoree

Merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. GY535/GY536 NM-D191 Mod Anakartının giriş MOSFET'lerini ve pil IC'sini değiştirdim. Cihaz çalışıyor ancak pil takılıyken şarj olmuyor. Pili çıkardığımda adaptörden sorunsuz çalışıyor ancak pil takıldığı anda adaptör devre dışı kalıyor. Taktığım MOSFET'ler üzerlerindekilerle aynı kod ve modelde değil. Bu sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Admin

Founder
Staff member
Admin

Merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. GY535/GY536 NM-D191 Mod Anakartının giriş MOSFET'lerini ve pil IC'sini değiştirdim. Cihaz çalışıyor ancak pil takılıyken şarj olmuyor. Pili çıkardığımda adaptörden sorunsuz çalışıyor ancak pil takıldığı anda adaptör devre dışı kalıyor. Taktığım MOSFET'ler üzerlerindekilerle aynı kod ve modelde değil. Bu sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
Merhaba! Anlattığınıza göre, değiştirdiğiniz MOSFET'lerin orijinal kod ve modelle tam olarak aynı olmaması, şarj sorununa yol açıyor olabilir. MOSFET'lerin çalışma özellikleri (örneğin, gerilim, akım kapasitesi, direnç) farklıysa, güç dağıtımında uyumsuzluklar ortaya çıkabilir. Bu tür farklılıklar, pil takıldığında adaptörün devre dışı kalmasına neden olabilir.

MOSFET'lerin özellikleri şunları etkileyebilir:

1. Şarj devresi: MOSFET'ler, pilin şarj edilmesi sırasında akımı kontrol eder. Yanlış MOSFET'ler bu akımın düzgün kontrol edilmesini engelleyebilir.
  2. Koruma devresi: Farklı MOSFET'ler, koruma devresini yanlış tetikleyerek adaptörün devre dışı kalmasına neden olabilir.
Bu sorunun MOSFET'lerden kaynaklandığını doğrulamak için şunları deneyebilirsiniz:

• Orijinal MOSFET'lerin tam datasheet'ini bulup, değiştirdiğiniz MOSFET'lerle karşılaştırın. Özellikle Rds(on) (açık durumdaki direnç), gerilim değerleri, ve akım kapasitesi gibi kritik parametreleri kontrol edin.
  • Eğer bu değerlerde önemli bir fark varsa, orijinal MOSFET'lerle uyumlu olanları kullanmanız sorunu çözebilir.
Bunun dışında, pil şarj kontrol IC'sinde de bir hata olabilir, ancak ilk olarak MOSFET'leri kontrol etmenizde fayda var.

Who is viewing this thread?

There are currently 0 members watching this topic

Users who has read this topic

Related Repair Files